Randers Naturcenter

Fremtid | Nutid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio. Quisque volutpat mattis eros. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.

Randers Naturcenter startede som Randers Naturskole i 1991 og voksede sig større og større. Besøgstallet rundede i 2014 godt og vel 50.000 gæster.

Udbuddet af naturvejlederaktiviteter er også vokset. Alle aldersgrupper og mange forskellige målgrupper har anvendt Randers Naturskole aktivt i en eller anden form.

Randers Kommune har siden 2004 arbejdet for at tilføre naturskolen et bedre fysisk grundlag for at udføre naturformidling. I sommeren 2010 startede den store nybygning af rammer for et helt nyt center med endnu flere muligheder.

Forslag til naturtur i Gudenåparken

I forbindelse med den store udvidelse var tiden derfor moden til at skifte ordet “skole” ud med ordet “center”. Det skete for at understrege den store mangfoldighed af borgere fra Randers kommune, der anvender stedets tilbud.

Byggeriet blev færdigt i januar 2012, hvorefter udeområdet blev reetableret.

Læs mere om Randers Naturcenter her

Flere nedslag i Tidsrejsen

Gopletrouble

Gopletrouble

Langs Gudenåen er det ikke ualmindeligt at støde på de iberiske skovsnegle a.k.a. dræbersnegle. Men vidste du, at du måske...

Skarvens lorte-lifehack

Skarvens lorte-lifehack

Skarven er en fugl, der skaber debat, men vidste du, at den også er en mester i at hacke sit liv og finde på måder at gøre...

Gudenåen var skrald

Gudenåen var skrald

For ca. 150 år siden var affaldssorteringen her i Randers ikke, hvad den er i dag. Dengang blev naturområder ofte brugt som...