MobilSpillet

Tag på tidsrejse med Asser og Brian fra Randers Regnskov! Undervejs skal du besøge fortidens, nutidens og fremtidens Danmark – og du skal møde nogle af Tidsrejsens allersejeste dyr, også det mærkelige menneskedyr.

Det eneste, du skal have med, er en smartphone og dit tidsrejsepas.

Passet er allerede klar til dig i mobilspillet. Jo flere missioner og ture du klarer, jo flere rejsestempler samler du.

Missionerne foregår henholdsvis i Randers Regnskov, Randers Midtby og Fussingø. Det er ikke nødvendigt at tage missionerne i kronologisk rækkefølge.

FAQ

Hvad er Tidsrejsen?

Projektet Tidsrejsen er et samarbejde mellem Randers Kommune, Museum Østjylland og Randers Regnskov, med støtte fra Nordea-fonden. Udover mobilspillet, rummer projektet blandt andet udstillingen Tidsrejsen i Randers Regnskov, formidlingsprojektet Ungdommens Gudenå og ikke mindst flere undervisningstilbud til skoler og dagtilbud. Målet er at udbrede kendskabet til Danmarks landskaber i fortid, nutid og fremtid – og inspirere borgere til at besøge 50 udvalgte steder i Randers Kommune.

Koster det noget at spille?

Missionerne i Randers Regnskov kræver billet, mens alle andre missioner er ganske gratis.

Hvad kræver det at spille?

For at tage på tur med Tidsrejsens mobilspil skal du have en smartphone eller en tablet, som kan gå på internettet, og som kan scanne QR-koder med sit kamera. Det er ikke nødvendigt at downloade noget.

Hvorfor skal jeg dele min lokation?

Det skal du, hvis du ønsker at bruge din telefons navigation til at finde frem til QR-koder.

Der er noget, som ikke virker!

Hvis du støder på udfordringer, vil det være en stor hjælp, hvis du skriver til web@randers.dk.

Mission 1: Tidsrejsen

Hvad ligger mon på dybfrost i istiden? Præcis hvor flot kan en sten være? Og hvor meget turbulens kan man forvente, når man flytter sig 125.000 år på få sekunder?

Dét finder du alt sammen ud af i Tidsrejsens mission 1, Tidsrejsen. Sammen med Asser og Brian skal du nemlig på en hæsblæsende rejse gennem Danmarks historie.

Mission Tidsrejsen foregår i Randers Regnskovs udendørs udstilling, Tidsrejsen. Det går rigtig stærkt – især hvis du løber!

Mission 2: De fe’e dyr

Hyæner, elefanter og store katte.

I Tidsrejsens Mission 2 går du, Asser og Brian totalt dyre-bananas. Du skal på tidsrejse-safari og opleve nogle af de benhårde, superseje og vilde dyr, som har levet i vores ende af verden, dengang Danmark var vildere end Afrika.

Mission De fe’e dyr foregår i Randers Regnskov udendørs udstilling Tidsrejsen.

Mission 3: Verdens tammeste dyr

De er superseje. Der er rigtig mange af dem. Og så er de meget, meget tamme.

Det er verdens tammeste dyr – men hvilket dyr er det mon? Dét mysterie skal du opklare i Tidsrejsens Mission 3, Verdens tammeste dyr. Sammen med Asser og Brian starter du detektivarbejdet i bondestenalderen, følger sporet igennem tiden og slutter i vores egen nutid.

Missionen foregår i Randers Regnskovs udendørs udstilling Tidsrejsen.

Mission 4: Menneskedyrenes megabyer

I Tidsrejsens mission 4 skal du helt tæt på et af Tidsrejsens mærkeligste dyr: Menneskedyret.

Rejsen går nemlig til en af menneskedyrenes megabyer. Her vil Asser og Brian forsøge at finde mening med, at et så fesent dyr har været så succesfuldt, at de gider at bo så tæt sammen, og at nogle unge hanner har så højt hår.

Mission Menneskedyrets Megabyer foregår i Randers, med start ved Randers Regnskov og slut på Rådhustorvet. Turen er på knap en kilometer.

Mission 5: I lortens fodspor

Affald, død og lort.

Ulemperne ved at bo tæt med andre menneskedyr er til at tage og føle på. Selvom byer har masser af fordele, kræver de også, at menneskedyrene sammen kan klare livets uskønne sider. Det gælder også sager, som falder ud af menneskedyrs hænder og… andre steder på kroppen.

I denne mission skal du sammen med Asser og Brian gå i lortens fodspor gennem Randers. Mission I lortens fodspor foregår i Randers Midtby, og den begynder, hvor missionen Menneskedyrenes megabyer slutter. Turen er cirka 0,7 kilometer lang og ender på Østervold.

Mission 6: De byduelige dyr 

Hvad er due-reglen? Hvordan duer et dyr til at bo i by? Og er det overhovedet muligt sige missionstitlen fem gange hurtigt?

Dét skal du, Asser og Brian finde ud af, når du i Tidsrejsens mission 6, De byduelige dyr, tager på bjergsafari blandt klipperne i Randers.

Mission De byduelige dyr begynder på toppen af Østervold i Randers, samme sted som missionen I lortens fodspor slutter. Turen er cirka 0,5 km lang og slutter ved bunden af Østervold.

Mission 7: Isens kraft

Hvorfor former Danmarks landskab sig, som det gør?

Dét er fokus i Tidsrejsens Mission 8: Isens Kraft. Undervejs kommer Asser og Brian blandt andet omkring, hvilke vilde istidsdyr der har levet i Danmark, hvilke mystiske sager istiden har taget med fra Norges bjerge, og hvorvidt is egentlig kan dø.

Missionen Isen Magt foregår i Naturnationalpark Fussingø uden for Randers. Turen er cirka en kilometer lang og slutter en halv kilometer fra herregårdens parkeringsplads.

Mission 8: Helt ude i skoven

Hvem prutter ilt i skoven, hvorfor står mange træer på lige linje, og hvad er mon bedre end magi?

Det er alt sammen centrale spørgsmål for Tidsrejsens mission Helt ude i skoven. Her tager du, Asser og Brian ud blandt træerne og kommer helt tæt på Danmarks natur, som den ser ud i dag.

Mission Helt ude i skoven foregår i Naturnationalpark Fussingø uden for Randers, og den starter, hvor Isens kraft slutter. Turen er cirka 1,5 kilometer lang og har slutpunkt 0,7 kilometer fra herregårdens parkeringsplads.

Mission 9, Fremtiden – hvad synes du?

Hvordan bliver Danmark vildere i fremtiden? Er det plads, plads eller plads, naturen har brug for? Og hvor mange ledende spørgsmål kan man egentlig stille i en enkelt mission?

Dét tager du fat på i Tidsrejsens mission 9, Fremtiden – hvad synes du?, hvor det er dine tanker om fremtiden, der former Danmarks landskab – nøjagtigt som de gør i virkeligheden.

Mission Fremtiden – hvad synes du? foregår i Fussingø uden for Randers. Den fanger an, hvor missionen Helt ude i skoven slipper og er godt 0,4 kilometer lang. Den slutter nær parkeringspladsen ved herregården i Fussingø.