Ulvholm Voldsted

Middelalder

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio. Quisque volutpat mattis eros. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.

I Kastbjerg Ådal kan du vest for Kærby Mølle finde resterne af voldene fra borgen ”Ulvholm”, der lå her i 1100-1200 tallet.

Ulvholm Voldsted består af en firesidet borgplads, som er godt 30 meter på begge leder. Borgpladsen, som har afrundede hjørner, hæver sig godt fire meter over de omgivende enge.

Mod øst, syd og vest har borgen været omgivet af nu tilgroede grave, der oprindeligt har været 7-10 meter brede. Foran gravene ses endnu på de tre sider nogle op til 9 meter brede og godt en meter høje volde.

I det sydøstlige hjørne er voldene sløjfede til opfyldning for en overgang over de sumpede grave. Mod nord har der ikke været nogen vold foran borgpladsen. Her er grænse til det fredlyste areal en i nyere tider gravet grøft.

Forslag til vandreture i Kastbjerg Ådal

Forslag til vandretur i Dyrby Krat og Kastbjerg Ådal

Flere nedslag i Tidsrejsen

Gopletrouble

Gopletrouble

Langs Gudenåen er det ikke ualmindeligt at støde på de iberiske skovsnegle a.k.a. dræbersnegle. Men vidste du, at du måske...

Skarvens lorte-lifehack

Skarvens lorte-lifehack

Skarven er en fugl, der skaber debat, men vidste du, at den også er en mester i at hacke sit liv og finde på måder at gøre...

Gudenåen var skrald

Gudenåen var skrald

For ca. 150 år siden var affaldssorteringen her i Randers ikke, hvad den er i dag. Dengang blev naturområder ofte brugt som...