Volk Mølle Bakker

Fremtid | Nutid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio. Quisque volutpat mattis eros. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.

På de stejle bakker ved Assentoft var der i 1950’erne og 60’erne motocrossbane. På Volk Mølle Banen blev kørt såvel verdensmesterskaber som europæiske og danske mesterskaber. Denne brug af arealet skabte forstyrrelser i jordbunden i så tilpas grad, at en unik overdrevsvegetation kunne etablere sig. Og det har ført til, at Volk Mølle Bakker i dag blandt andet er hjemsted for den sjældne sommerfugl Okkergul Pletvinge.

Volk Mølle Bakker har for et par år siden gennemgået en større forvandling. Medarbejdere fra Natur-afdelingen ved Randers Kommune har ryddet flere arealer i området for uønskede træer og vegetation. Alt gjort for at tilgodese den urtevegetation, der er livsgrundlag for Okkergul Pletvinge.

Samarbejde

Randers Kommune samarbejder med Danmarks Naturfredningsforening, Randers Regnskov og to eksperter fra Lepidopterologisk Forening om at hjælpe sommerfuglene i kommunen.

Sommerfugle er en god indikator for, hvordan det står til med biodiversiteten. Registreringer af sjældne sommerfugle er med til at fortælle noget om, hvordan det står til med biodiversiteten.

Naturpleje

For at modvirke tilgroning, er græsset i Volk Mølle Bakker i mange år blevet slået. Og siden 2009 er arealerne blevet afgræsset af får. Alligevel er det støt og roligt gået tilbage for bestanden af Okkergul Pletvinge – en sjælden og rødlistet sommerfugleart, som Randers Kommune er forpligtet til at gøre alt for at bevare.

Læs mere om Volk Mølle Bakker

Læs mere om projektet og se hvad du selv kan gøre for sommerfuglene på www.fleresommerfugle.dk

Flere nedslag i Tidsrejsen

Gopletrouble

Gopletrouble

Langs Gudenåen er det ikke ualmindeligt at støde på de iberiske skovsnegle a.k.a. dræbersnegle. Men vidste du, at du måske...

Skarvens lorte-lifehack

Skarvens lorte-lifehack

Skarven er en fugl, der skaber debat, men vidste du, at den også er en mester i at hacke sit liv og finde på måder at gøre...

Gudenåen var skrald

Gudenåen var skrald

For ca. 150 år siden var affaldssorteringen her i Randers ikke, hvad den er i dag. Dengang blev naturområder ofte brugt som...