Om tidsrejsen

For at øge interessen for lokale natur og friluftsoplevelser i Randers Kommune har Randers Regnskov, Museum Østjylland og Randers Kommune i fællesskab kombineret Randers Regnskovs nye udendørs udstilling og Museum Østjyllands udstillinger med vandreruter og oplevelser i bymiljøet og landskabet under overskriften Tidsrejsen.

Tidsrejsen er med til at skabe en meget bred formidlingsflade med vidt forskellige oplevelser. Oplevelserne er både personformidling, webspil og tilgængeliggørelse af eksisterende natur- og kulturoplevelser i Randers Kommune.

Alle oplevelserne har omdrejningspunkt i forholdet mellem menneske og natur gennem tiden og inspirerer af borgere og besøgende i Randers Kommune til oplevelser i byen og landskabet. Projektet består af fire hovedelementer, hvor samarbejdspartnerne har hver deres rolle.

Randers Regnskov

Randers Regnskovs nye udstilling, hvor man som besøgende kommer på en tidsrejse, der strækker sig fra, da landet Danmark dukkede op af havet for ca. 23 millioner siden og frem til historisk tid og ind i fremtiden.

På denne rejse kommer man forbi landskaber, stemninger og dyr, som hyæner, der kunne have levet i Danmark i mellemistiden, vilde skove med kæmpe store redwood træer og videre til bondestenalderen og jernalderen, hvor et dyr som lossen stadig levede vildt i Danmark.

Museum Østjylland

Museum Østjylland bistår med faglig rådgivning og sparring og deltagelse i både udvikling og afvikling af en lang række undervisningstilbud til dagligtilbud og grundskolen i Randers Kommune. Derudover indgår Museum Østjylland som et selvstændigt sted, blandt de 52 særligt udvalgte steder i Randers Kommune, hvor man som besøgende kan opleve Tidsrejsen.

Museet er også involveret i offentlige ture og formidling såsom vandreture, der er en del af tidsrejse formidlingen.

Randers Kommune

Randers Kommune bidrager med koordinering af de forskellige underprojekter, som Tidsrejsen indeholder, såsom udlægning af ruter, opsætning af skilte, udvikling af undervisning i samarbejde med både Randers Regnskov og Museum Østjylland, offentlige formidlinger og samspillet mellem andre kommunale projekter.

spillet

Det fjerde element er en digital platform som både rummer denne hjemmeside og spillet Tidsrejsen. Hjemmesiden rummer fortællingerne om alle de 52 særligt udvalgte steder, rutebeskrivelser og links videre til meget mere viden.

Spillet er udviklet i et samarbejde mellem Randers Regnskov, Randers Kommune og bureauet Limbo. Selve spillet rummer en tidsrejse, hvor spilleren bevæger sig både i tid og sted og sammen med Asser og Brian fra Randers Regnskov skal løse forskellige opgaver undervejs.