På tidsrejse i Ungdommens Gudenå

Velkommen til Ungdommens Gudenå. Her kan du hænge ud med dit squad, riste skumfiduser over bål eller bare nyde solen og naturen på de lækre træbænke lavet af elever fra Randers Ungdomsskole.

Langs stien kan du tage med Tidsrejsen på opdagelse igennem Randers’ historie, helt fra landets fødsel og til fremtiden og møde alt fra insekter med FOMO til dræbergopler eller blive klogere på dengang Gudenåen var en stor skraldeplads.

Projekt Tidsrejsen er et samarbejdsprojekt mellem Randers Regnskov, Museum Østjylland og Randers Kommune og støttet af Nordea-fonden. Formålet med projektet er at øge interessen for lokale natur- og friluftsoplevelser i Randers og formidle forholdet mellem mennesket og naturen gennem tiden.

Ved Justesens Plæne, Randers Regnskov og Randers Naturcenter er der etableret gen-banker for frugttræer til sikring af bevaring af gamle danske frugtsorter.

På stien langs Gudenåen finder du eksempler på vilde æbler, der sikkert er kommet fra et æble af en bestemt sort, men som på naturligvis er blevet til et helt nyt træ med egne frugtegenskaber.

Bevaring af frugttræer